Γιόγκα και κινέζικη ιατρική: Τα 7 συναισθήματα και τα όργανα που επηρεάζουν

Yoga και Κινέζικη Ιατρική: Τα 7 Συναισθήματα και τα όργανα που επηρεάζουν

Τη Δευτέρα 10/5 ξεκινάμε και πάλι τα μαθήματά μας, με τις θεματικές μας Δευτέρες εμπνευσμένες από την παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική! 

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική υπάρχουν τα 7 σημαντικότερα συναισθήματα – απόλυτα φυσιολογικά, που αν όμως συμβούν με μεγάλη ένταση ή για μεγάλη διάρκεια μπορούν να ταράξουν την ισορροπία του οργανισμού μας, ακόμη και να οδηγήσουν σε ασθένεια. Τα συναισθήματα αυτά (διακυμάνσεις του νου) είναι:  

🔸ο θυμός
🔸η χαρά (ενθουσιασμός)
🔸η θλίψη 
🔸η ενοχή
🔸η αγωνία (στρες)
🔸ο φόβος
🔸ο τρόμος (σοκ)  

Κάθε συναίσθημα αντιστοιχεί και επηρεάζει ένα όργανο του ανθρώπινου σώματος. Για τις επόμενες 7 εβδομάδες, στο μάθημα της Δευτέρας θα ασχοληθούμε ξεχωριστά με κάθε συναίσθημα και το όργανο που του αντιστοιχεί. Μέσω της πρακτικής γιόγκα σε ροή (vinyasa yoga) θα παρατηρήσουμε το σώμα και το συναίσθημά μας, θα κάνουμε αναπνοές και θα σταθούμε σε θέσεις που ευεργετούν το κάθε όργανο, με πρόθεση να φέρουμε νου, ψυχή και σώμα σε ισορροπία. 
Τα μαθήματα γιόγκα θα γίνονται μέσω zoom και θα συνεχιστούν ακόμα και στην περίπτωση που ανοίξει το στούντιο. 

Πότε?
Από τη Δευτέρα 10/5 και κάθε Δευτέρα από τις 18:30 έως τις 20:00 (level2) και επαναληπτικό κάθε Τρίτη πρωί 9:00-10:30 (level 1-2)
Που?
Διαδικτυακά μαθήματα μέσω zoom
Κόστος?
~ 70ευρώ για τις 7 Δευτέρες (για μη μέλη)
~ Δωρεάν για τα μέλη του Yoga Class Chania με μηνιαία συνδρομή  
Κράτηση θέσης:
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6973948585, με μήνυμα στη σελίδα του Facebook: Yoga Class Chania  ή με email στο arempelou@yahoo.gr για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κράτηση θέσης!

No Comments

Post A Comment